En fejlstrømsafbryder redder liv

Fejlstrømsafbryderen (HPFI-afbryder) er nødbremsen i dit hjem. Den sidder i dit elskab og sikrer dig mod livsfarligt stød ved at afbryde strømmen, hvis der opstår en fejl i et elapparat. En fejlstrømsafbryder redder liv.

Læs mere på: www.stødsikker.dk 

HPFI-afbryder har været et lovkrav siden 1. juli 2008

Sørg for at din lejlighed har fejlstrømafbryder - en såkaldt HFI / HPFI-afbryder som har været et lovkrav siden 1. juli 2008 - hvis du ikke allerede har det til at afbryde strøm ved fejl i dine el-installationer/apparater.

Har du nogensinde tjekket HFI- eller HPFI-afbryderen på dit elanlæg? Hvis ikke, er det med at komme i gang. Der er risiko for, at du og resten af familien enten kan få livsfarlige stød, eller at der kan gå ild i et elektrisk apparat, der kan sætte hele lejligheden i brand.

Dit ansvar at el i din lejlighed er lovligt
Det er dit ansvar, at dine el-installationer er lovlige. Har du ikke en afbryder, spiller du hasard med din og andres sikkerhed. Overbelastede ledninger eller fejl i elinstallationerne kan i værste fald føre til brand. Visse fejl kan kun en autoriseret elinstallatør opdage. 

Læs mere på el-installationer på bolius.dk:

 » Sikkerhed når du laver el-arbejde
» Tjek dine elinstallationers brandrisiko

Strømafbrydelse
Det kan være ubehageligt, når strømmen forsvinder i hele eller dele af din bolig. Men du kan forberede dig på en strømafbrydelse. Læs, hvad du kan gøre, hvordan du får gang i strømmen igen, og hvad du skal være opmærksom på bagefter.

Hvis det er en større strømafbrydelse plejer Dong Energy at være hurtige med en status på deres telefonsvarer på tlf. 72 10 20 30.

Læs mere på Bolius: Sådan forholder du dig før og efter en strømafbrydelse